ליזין lysine

חומצת האמינו ליזין lysine

מקורות לחומצת האמינו ליזין lysine

כמו המתיונין מצויה בכמויות זניחות בירקות, דגנים, זרעים ואגוזים.

מקורות טובים במיוחד = שמרי בירה, ודגים.

מינון לחומצת האמינו ליזין

מינון אופטימלי לחומצת האמינו ליזין מהמזון יכול להגיע עד 15 גרם ליום.

מינון תחזוקתי = 840 מ"ג (כקו תחתון).

מינון טיפולי = עד 3 גרם ליום.

עובדות על הליזין

-לשם ספיגה יעילה של חומצת האמינו ליזין דרושה רמה נאותה של ויטמין 6b.

-ארגינין הנה חומצה אמינית אנטגוניסטית לליזין (גם מתחרה על ספיגה וגם פועלת כפרו-הרפסית).

-כנראה קיים קשר ישיר בין חוסר בליזין בדם לבין איבוד מוגבר של סידן בשתן.

-עוזרת להתמודד עם רעילות של עופרת.

תפקידים של חומצת האמינו ליזין

1. משמשת כנשא של הסידן בתהליך הספיגה, הטמעה ופיזור בגוף.

2. תוצר הפירוק העיקרי של ליזין הינו acetyl coa שהינו המרכיב הראשון במעגל קרבס. בכדי שפירוק זה יקרה יש צורך בויטמינים 2b וב-3b.

3. חיוני לייצור קרניטין (יחד עם מתיונין, ויטמין c)

4. חיוני לייצור קולגן.

התוויות של ליזין

הרפס: נמצא כי שימוש בליזין אפקטיבי למניעה וטיפול בהרפס. לשיכוך הכאבים הנלוים ולקיצור זמן ההחלמה באופן משמעותי. (ויטמין c, p ואבץ) יש להדגיש כי ארגינין שהינה חומצה אמינית אנטגוניסטית לליזין מהווה גורם מעודד הרפס.

רעילות של חומצת האמינו ליזין

אמנם עד היום בדקו נושא זה רק עד מינון של 8 גרם ליום אולם כפי הנראה אין לליזין רעילות ידועה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s