סיסטאין – cysteine

חומצת האמינו סיסטאין – cysteine

מקורות לחומצת האמינו סיסטאין

סיסטין (ולהפך מהווה מקור לייצור סיסטין). מקורות לציסטין במזון: שעועית, שמרי הבירה, סובין אורז חום, מוצרי חלב, ביצים, דגים, קטניות, בשר, אגוזים, מאכלי ים, זרעים, סויה, מי גבינה, דגנים מלאים.

תפקידים של חומצת האמינו ציסטאין

1. כולאת מתכות (גופרית).

2. מגן על הגוף בפני ההשפעות המזיקות של אלכוהול. (מונעת hangover, נזקים לכבד ולמח).

3. פירוק משקעי ליחה.

התוויות לחומצת האמינו ציסטאין

1. בעיות התנהגותיות (עודף נחושת לא פעם).

2. [גורם נוגד קמטים בשימוש הקוסמטיקאיות].

3. אמפיזמה (נפחת הריאות).

4. ברונכיטיס (דלקת בסימפונות).

5. cf = סיסטיק פיברוזיס.

6. פגים (עדיין לא יכולים להמיר בכבד מתיונין לסיסאין).

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s